Lars logotypeLabradoren Goffe


  

Från valp till tjänstehund


Uppfödare

Goffe är född i Kumla. Uppfödare är Ulla Karlsson, som förestår kenneln Noggins. Så här uttrycker hon sig:
- Själv har jag haft labrador sedan 1971 i huset, det är ett val av hund som inte går att ångra. Fött upp någon kull då och då , tre sista åren har jag haft en kull per år, har just nu ett litet charmtroll på åtta veckor, som är halvsyster till Goffe.

Fotografi från 2002: Goffisar med mor. Goffe, dvs Karlstejn och hans kullsyskon har alla namn efter slott:

  • S49338/2002 Noggins Bitov H.
  • S49339/2002 Noggins Hluboka H.
  • S49341/2002 Noggins Pernstejn H.
  • S49342/2002 Noggins Vranov H.
  • S49343/2002 Noggins Jihlava T.
  • S49344/2002 Noggins Znojmo T.
Fodervärd

Det var aldrig meningen att Goffe skulle bli tjänstehund. Tvärt om, köptes han som valp av en privatperson som tog honom med sig till stockholmstrakten. Pga familjeomständigheter kunde Goffe inte stanna kvar i sin nya omgivning. Med dystert hjärta tvingades hans matte lämna honom och Ulla karlsson köpte tillbaka honom. Då var Goffe nästan ett år gammal.

Eftersom Goffe skilldes från sin tidigare ägare under dystra former, har jag inte tagit kontakt med henne. brevledes har jag emellertid meddelat henne Goffes nya liv. Jag stoppade ner några fotografier på oss och passade dessutom på att stoppa med ett exemplar av min bok "Caddy - kompisen!". Jag hoppas att det kan bevisa att Goffe hamnat i en seriös hundfamilj.

Dressör

När Goffe hunnit bli lite drygt året flyttade han till västra delen av vårt land. Kustmarkens hundtjänst AB tog sig an honom och vägen till jobbet som ledarhund tog sin början med Träning ute på landsbygden kring Kustmarkens. Goffe glesbyggdstränades i Ljungskile och tampades med lite komplexare situationer i Uddevalla och Göteborg.


Instruktör

Goffes personliga coach på Kustmarkens var Carina Jönsson. Hon åkte också med honom till Sollefteå för att lämna över honom till hans blivande husse. Carina berättade om Goffe och delgav en del knep och knåp som hon nyttjat under dressyrtiden. Hon påminde också om att Goffe varit ute under sitt första år och riktigt vad han upplevt är det ingen som har riktigt koll på.


Tjänstehund

Ett synnerligen klädsamt par, eller hur?

Fotografi från 2004: Ekipaget Lars & Goffe.Vill du läsa en liknande sida om någon av mina andra hundar? Klicka på nedanstående länkar!

Caddy.
Oskar.
Obina.
Goffe.Copyright LB kontakt
Till www.larsbillgren.se