Kontakt

 

Fotografi från 2006: Lars en varm junikväll på altanen.
Lars Billgren
Nämndemansgränd 4
231 54 TRELLEBORG
Telefon: 0410 – 434 67
Mobil: 0708 – 32 19 07
E-post:
lars.billgren@telia.com
Hemsida:
www.larsbillgren.se

 

 

Enkel biografi

 

Jag tillhör den berömda svenska generationen med Björn Borg, Ingemar Stenmark, Linda Haglund, Ulrika Knape med flera. Jag hann också se dem sopa banorna med världseliten innan min diabetes orsakade den blindhet jag vaknar med varje dag sedan 1981. Den destruktiva förvandlingen har jag försökt beskriva i boken Bländande – Från ett seende till ett annat.

 

Mina tidigare intressen var koncentrerade kring alla bollsporter som finns. Men också alpin skidåkning och att teckna och njuta av vacker fågelsång i skogen roade mig. Dessa njutningsbara sysslor har förbytts mot ett stegrande intresse för hundar och skrivklåda. Dessutom har jag fått glädjen att bidra till andra funktionshindrade personers utveckling som självständiga individer. Det har jag fått pyssla med, som datautbildare mellan 1987 och 2005 på Hadar i Malmö.

 

 

En fyrklöver labradorer

 

Ansiktsbild på Caddy.
En stor del av mitt nuvarande liv kretsar kring mina ledarhundar. Omgående när jag förlorade synen blev jag med Caddy. Hon är och förblir hunden med stort ”H”. Hela min väg tillbaka till ett liv fanns hon med i alla situationer.

 

 

 

 

Ansiktsbild på Oskar.Obina med maskroskrans.

 

Förutom Caddy har jag fått umgås med den mysige nallebjörnen Robust Mount Goodwin, Oskar kallad, och den underbara Obina. De tre svarta labbarna trängs tillsammans i mitt hjärta. Krampen kramar själen emellanåt när minnet av dem seglar upp till ytan och påminner om total och intensiv saknad.

 

 

Ansiktsbild på Goffe.Hösten 2004 äntrade labrador nummer 4 mitt liv. Gottfrid, en nästan vit, herre som förhoppningsvis kommer att fylla min vardag med nya spännande utmaningar under många år framöver.

 

Vill du läsa mer om mina hundar och mina tankar kring svensk ledarhundsverksamhet? Titta då in på Min hundsida.

 

 

 

 

Copyright LB kontakt