Lars logotypeLabradoren Oskar


  

Lokala kurser


På grund av Oskars korta levnad, var vi bara med på två lokala kurser. När den tredje skulle gå av stapeln, försommaren 1995, var han redan borta...


Ledarhunds SM

I och med det nya huvudmannaskapet har också nya idéer ventilerats. Det mer marknads- och försäljningsinriktade ägarskapet vill piffa till verksamheten och diskuterar ett regelrätt svenskt mästerskap i ledarhundskörning. Som tur är sansar man sig och inser att man inte kan tävla med så olika förutsättningar som ledarhundsförare har. Tankarna formas istället om till ett storslaget möte där så många ledarhundsekipage som möjligt samlas och manifesterar den stora nytta och glädje en ledarhund innebär.

Sommaren 1993 samlas ca 50 ledarhundsekipage på hundskolan i Sollefteå. Inkvarterade på skolan, på campingplatsen och bland vänner och bekanta blir det en maffig samling. Bara det faktum att nästan 50 hundar kan stå tätt intill utan problem är lite häftigt. Bilden nedan är beviset från detta trevliga SM, dvs SommarMöte.

Fotografi från 1993: Gruppbild från sommarmötet, fotograf J-O Sjödin.

När väl mötet dokumenterats, gick samtliga ekipage en promenad från hundskolans område till Sollefteå centrum. Där landade vi mitt i Nipyran och ett ordinärt hundens dag-arrangemang. Mängden ekipage, som aldrig ville ta slut, imponerade på Sollefteåborna och alla ditresta.

Slutklämmen inne i Sollefteå var ett uppvisningsvarv med en hinderbana. Den slutade framför en scen där alla fick sin välförtjänta "SM-medalj"!Vill du läsa en liknande sida om någon av mina andra hundar? Klicka på nedanstående länkar!

Caddy.
Oskar.
Obina.
Goffe.Copyright LB kontakt
Till www.larsbillgren.se