Lars logotypeLabradoren Oskar


  

SRF:s grundkurser


Det är mitt fjärde besök på hundskolan i Sollefteå. Min minnesbild av terrängen gör att det känns avspänt och enkelt att åka norrut för att möta en ny vinter i södra Norrland.


Tilldelningskurs

Kurstid: 3 veckor november - december 1992.
Kursansvarig: Sven-Åke Kastling och Curt Jönsson, Hundskolan i Sollefteå AB.
Plats: Hundskolan, Övergård Sollefteå.

Min andra tilldelningskurs ska vara tre veckor, jämfört med den första som bara innehöll två veckor. De två första ska vi vistas i Sollefteå medan den tredje äger rum på hemmaplan i Trelleborg.

Eftersom kursen innehöll en helg, hade man fixat till en utflykt till Jan-Olof Sjödins jaktstuga. Den är belägen uppe på en bergknalle och vägen upp bjöd på en svettig promenad, även om vi slapp gå ända nere från landsvägen. men snö och ojämt underlag i kombination med starkt motlut är krävande!

Uppe vid jaktstugan grillade vi korv och drack kaffe. Jan-Olof hade också anlitat en svåger för att få upp en snöscooter. Med barnslig förtjusning, och med Jan-Olof som aktiv passagerare, körde jag snöscoouter för första gången i mitt liv. En förunderlig känsla att bara flyta fram över snön. Tänk vad ett gasreglage kan roa en!


Min instruktör


Min instruktör var Maria Edström. Hon var relativt ny inom dressörgänget och hade inte fått träffa Oskar innan kursen. Hon hade heller inte fått någon sorts information om honom, varken från den norska hundskolan där han dresserats eller från någon av ledarhundskonsulenterna.

Maria var gravid vid det här tillfället. Kvinnor är som mest vackra när de befinner sig i detta välsignade tillstånd, men också lite disträ! Höger blev vänster och tvärtom ute på rundorna och vissa skyltfönster, både i Sollefteå och i Trelleborg, var svåra att bara skynda förbi. Men det gav också upphov till glada kommentarer...Uppföljningskurs

Kurstid: 4 dagar hösten 1993.
Kursansvarig: Bengt Borg, Hundskolan i Sollefteå AB.
Plats: Almåsa kurs- och rekreationsgård Västra Haninge.

Som ny huvudman har SRF också börjat fundera på att kursverksamheten mer och mer bör flytta söderut. Som första steg har man därför förlagt alla uppföljningskurser till SRF:s egna kursgård Almåsa och också byggt en hinderbana där. Delvis fasta hinder och andra lätt åtkomliga, gör träningen i hinderkörning lätt att arrangera i banan som går i en åtta. Almåsa är kuperat så än går det uppför och än går det utför, men Oskar och jag har vörjat hitta rätt i vårt samarbete och hindren utgör inga problem.

Övriga övningar, dvs dressyr och stadskörning i Nyköping innebar inte heller några problem, så här efter nära ett år som arbetskollegor.
Vill du läsa en liknande sida om någon av mina andra hundar? Klicka på nedanstående länkar!

Caddy.
Oskar.
Obina.
Goffe.Copyright LB kontakt
Till www.larsbillgren.se